VC Herentals stond bij de rust op het veld van de leider 1-2 voor. Er vielen 2 rode kaarten. Het werd nog 4-3. VC verdiende beter.

VCH kon met vertrouwen de trip naar Antonia tegemoet zien.  De recente 7 op 9 gaf de spelers opnieuw het nodige vertrouwen om zich te tonen tegen de leider van het algemene klassement.

De bezoekers begonnen dan ook vrank en vrij aan de wedstrijd en toonden vanaf de openingsminuut een gezonde aanvallende instelling.  Toch was het De Wachter die voor de thuisploeg het eerst kon dreigen maar Olieslagers bokste het leder vakkundig weg.

Daarop stuurde Van Bouwel met een heerlijke pass Baert in het straatje maar de punter van Robin werd in hoekschop gewerkt.  De Wachter kon nog dreigen voor Antonia maar het was Van Bouwel die na een schitterende opgezette aanval en dito afwerking Herentals halverwege de eerste helft op 0-1 zette.

Even later was opnieuw De Wachter een dreigend gevaar voor de kooi van Olieslagers maar Herentals hield stand.  Jaspers kreeg vlak na deze fase een rode kaart voor een domme duwfout en de leider moest nog met zijn tienen verder.

De boomlange De Pooter waagde zijn kans vanop afstand maar zijn vizier stond nog niet scherp genoeg afgericht.  Aan de overzijde kreeg Herentals een strafschop na hands in de zestienmeter.  Slechten zette zich achter de bal en de bezoekers stonden zowaar 0-2 voor.

Het waren de Pollet-boys die de bal opeisten met zowel Baert als Baeten in schietpositie maar Kempeneers liet geen derde treffer binnen.  Aan de overzijde werd centraal onnodig balverlies geleden waardoor Herentals een hoekschop moest toestaan.  Uit deze corner kopte Laenen de aansluitingstreffer tegen de touwen, ruststand 1–2.

Iedereen verwachtte een stormloop van de thuisploeg na de pauze maar het was opnieuw Herentals dat het scherpst begon.  Baert zette de bal net iets te scherp voor doel waardoor Slechten een metertje te kort kwam.  Enkele minuten later werd Van Bouwel onderuit gehaald in de 16-meter en opnieuw een strafschop voor VCH.

Slechten zette de 11-meter, met een klein fantasietje, opnieuw om en Herentals leidde met 1-3.

Het kantelmoment kwam er net voordat er een uur gespeeld was.  Van Peer probeerde balverlies te corrigeren en kreeg voor zijn tackle een zwaar verdict, rood, en Herentals ook met zijn tienen verder.

Even werd het een belegering voor het bezoekende doel met 3 doelpogingen in 1 minuut tijd maar de bezoekers overleefde de kleine stormloop.  Wanneer de storm leek te gaan liggen,  kreeg ook de thuisploeg een strafschop, Corluy zette om, 2–3.

Onmiddellijk volgde een heerlijke krul van Baert die op de bal op de deklat schilderde, dit verdiende ongetwijfeld meer.  Antonia voerde meer en meer forcing en Nuyts zijn vluchtschot werd in extremis nog afgeblokt.

Bij Herentals gingen Van Bouwel en Slechten naar de kant voor Van Genechten en Bruynseels.  De Swert besloot voor rood-wit nog over maar 7 minuten voor het einde kreeg De Pooter net iets te veel vrijheid in de zestien, draaide en schoot de gelijkmaker hard binnen, 3-3.

In een alles of niets slot lukte Antonia via de onvermijdelijke De Pooter met het hoofd zelfs nog de 4-3.

Herentals verliest deze wedstrijd met 4-3 cijfers maar die uitslag had er ook helemaal anders kunnen uitzien.  De spelers valt, op enkele kleine fouten na, niets te verwijten maar deze nederlaag mag ook niet in de hoofden blijven spoken in de aanloop naar de erg belangrijke weken die er nu aankomen.

In dat opzicht is de rode kaart van Van Peer een serieuze aderlating, afwachten wat het sportcomité zal beslissen.  Volgende week wacht een erg belangrijke en alvast geladen partij tegen Branddonk, in het verleden waren dit altijd duels op het scherp van de snee.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Slechten Jochen;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin.
Bank:  Dams Pieter;  Mariën Robin;  Bruynseels Miguel;  Van Genechten Steven.
Vervangingen: 71e  Van Genechten Steven voor Van Bouwel Ken ;  76e  Bruynseels Miguel voor Slechten Jochen.
Kaarten:  Van Peer Nick (rood);  Van Genechten Steven (geel, 1e) ;  Van De Weyer Dries (geel, 1e) ;  Van Doninck Jelle (geel, 2e)

Doelpunten:  23e  Van Bouwel Ken  0 – 1 ;  33e  Slechten Jochen 0 – 2 (pen) ;  44e  Laenen Stijn  1 – 2 ; 49e  Slechten Jochen  1 – 3 (pen) ;  64e  Corluy Bart  2 – 3 (pen) ;  83e  De Pooter Jorg 3 – 3 ;  93e  De Pooter Jorg  4 - 3.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC Nnieuws.

Foto's J. Flamand / avondfoto's / Nnieuws.

15 Rochus Deurne 10 1 6 3 14-31  6
16 's Gravenwezel 10 0 8 2 7-27  2